شهردار کمیجان در دوره پنجم شوراهای اسلامی شهرکمیجان
مهندس محمود مرادی- شهردار کمیجان در دوره پنجم شوراهای اسلامی شهرکمیجان
باسمه تعالی
آرمان شهر یا همان مدینه فاضله مورد نظر فلاسفه اسلامی متخصات و حدودی دارد که در منابع دینی و روایی ما اشارات فراوانی به آن شده است .
شهر بستری است که انسان اجتماعی در آن رشد کرده و مراحل کمال را طی می کند تا به جایگاه خلیفه الهی خود دست پیدا نماید .
یکی از سفارشات موکد دین مبین اسلام زندگی در اجتماع های انسانی و دوری از رهبانیت و گوشه گیری است .
اما برای این زندگی قاعده و قوانینی را هم مدنظر داشته است چون اجتماع بی قانون حتی اگر شکل هم بگیرد دوامی نخواهد داشت و شهر محلی برای شکل گیری تمدن نخواهد شد .
شهرسازی ما مدت ها به تاسی از فرهنگ وارداتی غرب انسان محور و بعضا ماشین محور شده است . در این مدل فرهنگی همه چیز باید در خدمت رفاه انسان باشد ولی شهر سازی مبتنی بر نگاه دینی و الهی شهر را خدا محور می خواهد . شهری می خواهد که در آن دستورات دین مبین اسلام و حدود شرعی و قانونی رعایت گردد .
کمیجان با پیشینه قوی که در استقرار ایل شیعی بزچلو دارد نشان داده یکی از تاثیر گذار ترین مکان ها در تثبیت سلسله صفویه بوده و مردمانش دین و دیانت را با سیاست در هم آمیخته اند .
نشانه های تمدن ایرانی اسلامی در این بخش از استان مرکزی به وفور یافت می شود و مردان و زنان بزرگش میراث دار این فرهنگ غنی هستند
اما نقدی که می شود به مدل توسعه کمیجان در سنوات گذشته وارد کرد این است که شهر فاقد یک استراتژی و مدل توسعه درون زا بوده ، البته این نقد به اکثر شهر های ایران وارد است .
مدیران شهری ما به بهانه توسعه و عبور از سنت به مدرنیته تمامی آثار تمدنی و نشانه های فرهنگ مردمان یک دیار را به تیغ لودر و بیل های مکانیکی سپردند تا به اصطلاح با زیاد کردن عرض و طول خیابان ها شهر توسعه یابد ولی غافل از اینکه هویت یکی از ارکان اصلی مدل توسعه درون زا است و کالبد و فیزیک بزرگ نمی تواند خلاء هویت را در شهر ها پر کند
با نقد آنچه که در گذشته بر سر این شهر آمده برنامه شهرداری در طول چهار سال آینده مبتنی بر توسعه کالبدی و فرهنگی متوازن با حفظ اصالت های تاریخی و فرهنگی خواهد بود .
مدیریت شهری در چهار سال آینده برای حل مشکلات شهر ضمن استفاده از تمامی ظرفیت های بیرونی اتکای اصلی خود را به ساکنان شهر خواهد داشت و نوعی مشارکت فعال مدنی در ساخت شهر را به نمایش خواهد گذاشت
سعی ما در مجموعه مدیریت شهری این خواهد بود که شاخص های کیفیت زیست را در شهر ارتقاء دهیم تا شهروندان در کنار احساس امنیت و رفاه، آرامش روحی و روانی را که این روزها گم شده زندگی های شهری است تجربه کنند .
افزایش ضریب تاب آوری شهر در برابر خطرات احتمالی و حوادث غیر مترقبه ، توسعه سرانه فضای سبز ، ساماندهی سیما و منظر شهری بخصوص در ورودی ها، ساماندهی پیاده رو ها و احداث پیاده راه و محور مخصوص دوچرخه ، احداث بازار سنتی در مرکز شهر با الهام از معماری ایرانی اسلامی ، مرمت و احیای آثار تاریخی شهر ، ایجاد خانه فرهنگ کمیجان و شکل گیری موزه مردم شناسی ، احداث پروژه گردشگری بام کمیجان ، ساماندهی حمل و نقل درون شهری ، ساماندهی پسماند های شهری ، احداث کارخانه شن و ماسه ، احداث مرکز معاینه فنی خودرو از اهم برنامه های شهرداری کمیجان در طول چهار سال آینده خواهد بود
همانطور که در سطور گذشته اشاره شد اتکای اصلی ما به تحقق این برنامه ها مشارکت فعال و موثر شهروندان فهیم خواهد بود . باور داریم اگر سرمایه اجتماعی در شهر شکل بگیر سرمایه های مادی را هم به دنبال خود خواهد آورد .
بزرگترین امتیاز مردمان شهر این است که تجربه نشان می دهد کمیجانی ها برای آبادانی شهرشان از هیچ کمکی مادی و معنوی دریغ نکرده و نخواهد کرد .
من الله التوفیق
محمود مرادی نراقی
شهردار کمیجان
کمیجان هر چه دارد از دو ایل است
وز آن شاعرکه گویند فَخر دین است
چو می خواهد وطن، اُزبک بگیرد
به سردارش سر از شیبک بگیرد
صدای غرش فوجش بلند است
دلش با اهل بیت، همواره بند است
از این خاکش ، هنر ها زنده گشته
بدان آب روانش غنچه گشته
جوانانش دوباره عزم کردند
دوباره عزم خود را جزم کردند
ز نوبا دست خود شهری بسازند
که ترکان هم به حسنش دل ببازند
پاورقی
– دو ایل (بزچلو و برچلو (
– فخر دین : فخر الدین عراقی شاعر قرن هفتم
– شیبک : شیبک خان حاکم ازبک ها که به دست عزیزالله خان بزچلویی فرمانده فوج بزچلو کشته و حکومت شاه اسماعیل صفوی برقرار شد و از آن پس به اودورباهادور ملقب گردید (او + دور + باهادور ) = او هست بهادر که به اختصار آدوربادور خوانده میشود .
محمود مرادی نراقی